Objavte čaro depilácie: Je efektívnejšia a bezpečnejšia ako holenie

Depilácia

Zdroj: pexels.com

Depiláciu by sme mohli popísať ako proces odstránenia nežiaducich chĺpkov z pokožky. Môže sa vykonávať rôznymi spôsobmi, vrátane holenia, voskovania, epilácie alebo laserovej depilácie. Depilácia má oproti holeniu niekoľko nesporných výhod. V tomto blogu si vymenujeme zopár z nich. 

Dlhodobejšie výsledky

Vo väčšine prípadov depilácia poskytuje dlhšie trvajúce výsledky v porovnaní s holením. Folikuly chĺpkov sa pri depilácii oslabujú, a preto sa rast nových chĺpkov spomalí. 

Menej rizika podráždenia

Holenie môže spôsobiť podráždenie pokožky, najmä ak sa používa nekvalitná žiletka alebo nedodržuje správna technika holenia. Pri správnej depilácii bude vaša pokožka vystavená menšiemu podráždeniu. 

Tenšie chĺpky

Väčšina ľudí pozoruje, že po depilácii sú nové chĺpky jemnejšie a tenšie, čo znamená, že budú menej výrazné. Naopak pri častom holení chĺpky zvyknú hrubnúť a sú drsné. Vidieť sú tak už po pár dňoch po holení.

Väčší komfort

Poznáte ten pocit, keď sa oholíte, no chĺpky začínajú už po pár dňoch rásť a vás začína oholená časť omíňať kvôli svrbeniu? A ktorá z nás nie? Najčastejšie sa svrbenie objaví najmä ak si oholíme citlivé miesto. Pri depilácii sa však svrbeniu môžete vyhnúť. 

Menej príležitostí pre baktérie

Odstránenie chĺpkov dáva menej príležitostí pre mikroorganizmy, ako sú baktérie alebo vírusy, aby sa usadili na pokožke. To môže prispieť k celkovému zdraviu pokožky.

Žiadna drapľavá pokožka

Holením odstránite iba viditeľnú časť chĺpkov, zatiaľ čo depilácia ich odstráni aj s koreňom. S depiláciou sa nemusíte báť, že bude neoholená časť nepríjemná na dotyk. 

Je však dôležité mať na pamäti, že depilácia môže byť bolestivejšia ako holenie a vyžaduje profesionálnu starostlivosť. Výsledok však stojí za to! Objednať sa na depiláciu môžete na mojom webe. 

Napísať komentár