Vytetované, ale prirodzene vyzerajúce: Také je obočie s microbladingom

Microblading je nový trend v obočí, ktorý sa stáva stále populárnejším. Tento proces umožňuje vytvoriť dokonalé obočie, ktoré vydrží až dva roky. V nasledujúcom blogu sa dozviete viac o tom, čo je to microblading, ako takýto proces prebieha, aké sú jeho výhody a ako sa o svoje nové obočie postarať.

Tetovanie obočia - microblading

Čo je microblading?

Microblading je metóda semi-permanentného make-upu, ktorá sa používa na vytvorenie prirodzene vyzerajúceho obočia. Proces zahŕňa jemné ryhovanie pokožky obočia a aplikovanie pigmentu, ktorý napodobňuje prirodzenú farbu a tvar vlasov. Tento proces je veľmi presný a umožňuje vytvoriť dokonalé obočie, ktoré vydrží až dva roky.

Proces microbladingu sa zvyčajne skladá z niekoľkých krokov. Najskôr si budete musieť vybrať kozmetičku, ideálne takú, ktorá sa na microblading špecializuje. Tá vás posadí do kresla a začne s aplikáciou lokálnej anestézie na zmiernenie bolesti.

Ako prebieha proces?

Ak po microbladingu túžite, odporúčam vám najskôr si vybrať správnu kozmetičku, ktorá s ním má skúsenosti. Následne vyberiete správny pigment podľa vášho fototypu. Potom obočie vymeriame, načrtneme. Náčrt musíte odsúhlasiť, v prípade vašej nespokojnosti ho upravíme tak, aby sa vám obočie páčilo. Keď je všetko v poriadku, začneme s tetovaním. Tetuje sa špeciálnym perom s čepieľkou, ktorá aplikuje do pokožky pigment. Prvá fáza čepieľkovania je trošku nepríjemná a v druhej fáze sa aplikuje anestetikum a zvýrazňujú sa a zároveň dopĺňajú ďalšie chĺpky, aby sme obočiu dodali objem a hustotu.

Celý proces trvá približne dve hodiny, pričom prvá hodina je venovaná ryhovaniu a nanášaniu pigmentu a druhá hodina sa používa na dokončenie procesu a upravenie obočia do dokonalej formy.

Aké sú výhody microbladingu?

Výhody microbladingu sú viac ako zrejmé. Obočie vyzerá veľmi prirodzene a jeho trvácnosť je až dva roky. Vďaka mikrobladingu tiež nebudete musieť každé ráno tráviť upravovaním obočia a v neposlednom rade vám tiež ušetrí financie za kozmetiku. Microblading môže byť tiež riešením pre tých, ktorí trpia riedkym alebo ťažko upraviteľným obočím.

Nevýhody microbladingu sú zvyčajne spojené s nebezpečenstvom infekcie a nevhodnou aplikáciou pigmentu. Ak sa teda rozhodnete túto procedúru absolvovať, vyberte si na jeho realizáciu renomovaný salón. 

Bolí to?

Prvá fáza tetovania môže byť nepríjemná, no potom aplikujeme anestetikum, vďaka ktorému už necítite vôbeec nič. Počas celej procedúry s vami komunikujem, vďaka čomu vám čas rýchlo prejde a vy sa môžete tešiť z nového, krásneho obočia.

Napísať komentár